Només hi ha una manera de treballar: fer-ho amb seguretat

0
103

Yolanda Alcañiz, responsable de Prevenció a Veolia Serveis Catalunya

Per a Veolia, la seguretat i la salut no són negociables, és un tema prioritari en totes les nostres operacions i processos. Per això, volem fomentar constantment la cultura de la seguretat entre tots els nostres col·laboradors. Reforçar la nostra seguretat és també incrementar la seguretat dels nostres clients i les seves instal·lacions. Amb aquesta premissa, el compromís de Veolia és anar més enllà del compliment formal de la legislació, duent a terme apostes innovadores a través d’activitats d’informació, formació, conscienciació i sensibilització, per tal d’aconseguir l’excel·lència en el marc d’una empresa segura.

Des de Veolia hem desenvolupat el Programa VIVIR com a marc de referència en la gestió de la seguretat i salut, com a procés de millora contínua de la cultura de prevenció basat en la implicació de tota la línia directiva, la millora de la comunicació i el diàleg i la formació i la implicació de tots els col·laboradors.

En la prevenció d’accidents, la formació dels equips és essencial. Per això, a Veolia ens esforcem per garantir el màxim benestar de tots els nostres treballadors amb un personal especialitzat i compromès amb la seguretat, que té una formació teòrica i pràctica constant centrada en els deu “Estàndards per a la gestió de riscos elevats”definits per Veolia. Gràcies a aquests canals, transmetem l’adquisició d’habilitats i competències que afavoreixen conductes segures. Tot això, sumat a uns objectius molt exigents en la millora de les condicions de treball, ens permet garantir un entorn de treball segur i saludable.

Per sisè any consecutiu, hem celebrat la Setmana Internacional de la Seguretat i la Salut del 20 al 26 de setembre, per incentivar la consciència sobre la prevenció de riscos laborals i demostrar una vegada més el nostre compromís amb el benestar dels nostres col·laboradors. Durant aquesta setmana, els treballadors de Veolia han pogut participar en una gran varietat d’activitats, simulacres d’emergència, tallers, visites de seguretat i xerrades sobre com reduir els riscos derivats de relliscades, caigudes al mateix nivell o a diferent, promoció d’hàbits de vida saludables, formació i sensibilització en diferents àmbits, com la reeducació postural i reducció de l’estrès, entre d’altres.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, els nostres treballadors han participat en dos concursos: “Caçadors de riscos al lloc de treball” i “Repte Veolia”. El primer se centra en el risc de caigudes i convida els col·laboradors a compartir fotos o vídeos de situacions en què es pugui produir un incident i proposar i implementar mesures correctores. El Repte Veolia, d’altra banda, té com a objectiu animar els col·laboradors a menjar de manera saludable a través d’un receptari que han creat compartint les seves elaboracions.

També cal fer esmena del “Family Day” com una de les activitats de referència que Veolia organitza anualment. És un esdeveniment a l’aire lliure en una de les nostres instal·lacions, on els nostres col·laboradors poden assistir juntament amb les seves famílies i gaudir de diverses activitats programades per promoure i conscienciar sobre la importància de tenir una vida saludable. L’objectiu és que els familiars i nens tinguin l’oportunitat de conèixer de primera mà els processos i activitats de Veolia, i sensibilitzar sobre els valors del medi ambient i la importància de la sostenibilitat, donant recursos perquè els més petits sàpiguen què poden fer per cuidar el planeta.

Finalment, com a prova d’aquest compromís amb la seguretat, Veolia acaba de llançar l’aplicació WE, la seva pròpia aplicació d’ús intern que servirà per informar de condicions insegures detectades pels col·laboradors i de bones pràctiques portades a terme. L’eina, que s’ha presentat durant la Setmana Internacional de la Seguretat i la Salut, neix amb l’objectiu de contribuir a la millora de la seguretat en l’entorn laboral.

La seguretat i la salut dels nostres col·laboradors són una prioritat i una preocupació constant per a Veolia en totes les seves activitats. Treballem dia a dia per garantir un estat de benestar que aconsegueixi l’excel·lència en la cultura preventiva. Les nostres “regles always safe” (sempre segurs) demostren l’objectiu d’assolir una cultura de seguretat totalment integrada en la nostra manera de treballar, assumida per tots els col·laboradors i que compti amb el compromís de la direcció i tots els responsables. Des del Grup Veolia només coneixem una manera de treballar: fer-ho amb seguretat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí