Lestiu és per fer coses noves: descobrir llocs que no hem visitat mai, viure experiències noves, tastar noves receptes i sabors… Mira que fàcil que és aconseguir nous plats deliciosos amb pocs ingredients. Això sí: tots de primera qualitat.
L’estiu és sempre una oportunitat d’evadir-nos de la rutina, i l’alimentació no s’escapa d’aquestes ganes de provar quelcom diferent del que estem acostumats. Durant les vacances, la nostra prioritat és desintoxicar-nos de la tecnologia, gaudir de la calor i el sol i de l’aire lliure, mar o muntanya, i per això busquem plats senzills, frescos i de preparació ràpida.
Si cerques receptes per portar a la platja o inspiració per a la teva dieta estiuenca, podem ajudar-te. Aquí trobaràs una idea saludable per dinar a l’estiu que mantindrà lluny la gana i t’ajudarà a mantenir una dieta equilibrada mentre gaudeixes dels mesos de sol.
De les moltes receptes que t’ofereix l’estiu, hem triat una recepta senzilla d’estiu pensada per no passar gaire temps a la cuina, encara que en realitat nosaltres la preparem en qualsevol època de l’any. A més, pots preparar-la amb l’ajuda dels més petits de la casa. ●
Pasta negra amb musclos i crema de safrà
Ingredients per a 4 persones
400 g d’espaguetis de sípia
400 g de musclos amb closca
400 ml de de nata líquida
2 g de safrà
30 g de mantega
1 manat de cibulet
sal
pebre negre
oli d’oliva verge extra
Preparació
- Obriu els musclos al vapor: poseu-los en un cassó al foc amb mig got d’aigua, fins que s’obrin, refredeu-los i reserveu-los.
- En una olla amb aigua bullent abundant, una mica de sal i un rajolí d’oli d’oliva, coeu la pasta 5-6 min, si es tracta de pasta fresca,
o 16-18 min, si es tracta de pasta seca. Traieu-la de l’aigua i refredeu-la en un recipient amb aigua amb gel abundant. - En una cassola, foneu la mantega i torreu el safrà lleugerament. Quan els pistils s’estovin, afegiu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure fins que el volum es redueixi a la meitat.
- Afegiu-hi la pasta reservada, la carn dels musclos, una culleradeta de l’aigua de la cocció dels musclos i un bon grapat de cibulet picat. Salpebreu-ho i serviu-ho. Opcionalment, ho podeu acompanyar amb daus de sípia saltats.
Els pistils de safrà es comercialitzen secs i és recomanable escalfar-los lleugerament al forn
o a la mateixa paella on es couran, perquè desprenguin més aroma i sabor.