Reina contra el fred, les cremes de verdures

0
65

A mesura que el fred es va fent cada cop més viu, a l’hora d’alimentar-nos de manera sana i saludable amb verdures, ens ve més de gust una crema calentona per combatre les baixes temperatures. Les cremes són una deliciosa manera de gaudir de tota mena de verdures, que a més pots combinar fàcilment amb fruites, cereals o llegums. Aquestes cremes de verdures que et proposem et solucionen un primer plat al migdia o, fins i tot, un sopar ràpid i lleuger. Les pots deixar preparades i conservar-les, i així ja tens el plat preparat quan arribes a casa. Només cal escalfar-lo.

Crema d’all, crema d’enciam amb espinacs, crema de porros i poma, crema de blat de moro amb naps i grelos… Com veus, les opcions per preparar cremes de verdures són infinites. Combinant diversos ingredients en una mateixa crema, obtenim saborosos resultats carregats de vitamines. A gaudir!

 
CREMA FINA DE SOPA D’ALL
L’all té innombrables propietats per a la salut. En destaca l’efecte beneficiós per a la microbiota intestinal, gràcies a la fibra soluble que l’alimenta i als principis actius que afavoreixen el control dels bacteris intestinals potencialment patògens.
A més, els compostos ensofrats de l’all, l’alicina i l’alleno, afavoreixen la bona circulació de la sang i prevenen la formació de trombes. Un estudi recent va descobrir, a més, que, gràcies a aquestes substàncies, l’all protegeix el cervell davant de malalties degeneratives com el Parkinson i l’Alzheimer.
En aquesta recepta, l’all va acompanyat d’oli d’oliva, ric en polifenols antioxidants i en vitamina E. Els àcids grassos monoinsaturats són els més adequats per mantenir el colesterol sota control.
 
El pa dur contribueix a fer que la crema sigui energètica, gràcies als hidrats de carboni. Tria un pa integral de veritat, de molla densa. No llencis les restes de pa dels àpats, recorda que tens aquesta recepta per aprofitar-los!
La imprescindible sal marina t’aportarà iode, essencial per a la salut de la tiroide, i el julivert, una petita dosi de vitamina C i molt de sabor.
Ingredients
6 grans d’all
150 g de pa dur
100 ml d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 cullerada de sal marina
unes fulles de julivert
unes branquetes de cibulet
 
Elaboració
Talla el pa a laminetes molt fines i posa a escalfar un litre d’aigua.
Aboca l’oli d’oliva a la paella i fregeix els alls pelats i tallats a trossos gruixuts, fins que es daurin.
Afegeix-hi el pebre vermell i, abans que s’ennegreixi, afegeix-hi el pa i remena’l juntament amb l’oli i els alls perquè es fregeixi lleugerament.
Incorpora l’aigua bullent i la sal, i deixa que es cogui a foc lent durant uns 10 minuts aproximadament.
Passa-ho tot per la batedora fins que adquireixi la textura d’una crema fina.
Serveix-la en bols, decorada amb el cibulet i les fulletes de julivert.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí