L’ENLLAÇ DELS ANOIENCS I CANAL TARONJA ANOIA ESTRENEN NOVES INSTAL·LACIONS AMB LA PRESÈNCIA DEL PARE ABAT DE MONTSERRAT

0
14

L’Enllaç dels Anoiencs i Canal Taronja Anoia, que forma part del nostre grup de comunicació igual que Freqüència, han estrenat instal·lacions a Igualada amb una gran festa d’inauguració el 19 de setembre. Els dos mitjans de comunicació sumen forces en uns nous estudis al carrer de la Soledat, de la capital de l’Anoia, cosa que permet un salt qualitatiu en el contingut tant del setmanari gratuït com de la televisió de proximitat.

Més d’un centenar de persones entre responsables polítics, empresaris i empresàries, entitats i mitjans de comunicació han format part de l’acte, en el qual ha estat presents el pare abat de Montserrat, Manel Gasch, que ha beneït els estudis i una marededéu de Montserrat.

L’acte inaugural s’ha fet en uns jardins propers a les instal·lacions amb uns parlaments inicials a càrrec de Montserrat Figueras, directora de l’Enllaç dels Anoiencs, i Sergi Lladó, director de Canal Taronja Anoia, el qual ha destacat que “amb aquesta nova ubicació a prop del mercat de la Masuca hem fet un salt qualitatiu i totxo a totxo i treballant en equip amb tot el personal que s’ha esforçat per fer-ho possible”.

Per la seva banda, Montserrat Figueras ha dit que “he agafat el relleu com a directora de l’Enllaç com un repte engrescador i il·lusionant d’aquest mitjà de referència, i tot l’equip portarem la publicació setmanal al lloc més alt”.

Seguidament, ha estat el torn de Ferran Debant, president del Grup Taelus de Comunicació —del qual formen part Canal Taronja, l’Enllaç i aquesta publicació, Freqüència, així com Ràdio Manresa, Canal Taronja Osona i Moianès, Canal Taronja central, TV Sabadell-Vallès—, que ha destacat que fa 15 anys es va inaugurar la televisió a Igualada. Després, es va adquirir l’Enllaç: “Per a mi és un sentiment —ha dit— i avui estic molt content d’haver arribat fins aquí al costat de grans companys de viatge com el meu soci Miquel Canet i tota la societat anoienca, que ens ha fet costat i confiança”.

Debant ha donat la paraula al convidat d’honor de la jornada. El Reverendíssim Pare Abat de Montserrat, Manel Gasch, a qui se li ha fet entrega d’un obsequi i se li ha agraït la seva presència en un dia tan especial per al món de la comunicació local. El pare abat ha comentat que “em fa especial il·lusió ser avui aquí, sobretot per la vinculació amb Igualada i l’Anoia. Ens falten mitjans de comunicació que emprin la llengua catalana, que l’apropin i la diguin bé i això vol dir amb veritat informativa, ja que ‘dir bé’ també significa parlar amb llibertat i propagar la nostra llengua”.

Els parlaments han continuat amb les paraules d’enhorabona del conseller delegat de La Xarxa de Comunicació Local, Marc Melillas, que ha donat importància a “tenir un bon inici com aquest és vital, es veu que hi ha un bon equip i un gran entusiasme, compromís social i amb la ciutadania. La Xarxa amb aquestes instal·lacions avui es fa més forta”.

Per la seva banda, el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat, Oriol Duran, ha exposat en el seu parlament que “és un orgull inaugurar aquest espai. Un mitjà de comunicació com aquest ens mostra que s’està creixent a l’Enllaç i a Canal Taronja Anoia. Crear un mitjà com aquest és qüestió de molta fe i una manera d’ajudar a tirar endavant la cultura, la llengua i la comunicació”.

Per tancar els parlaments, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha volgut fer èmfasi en la figura de Ferran Debant, “un empresari manresà que inverteix a l’Anoia”, i ha destacat que “saps que és dijous perquè veus a la gent d’Igualada amb l’Enllaç sota el braç”. I ha afegit que “Canal Taronja Anoia ha sobreviscut de l’analògic al digital i s’ha mostrat com una televisió de referència, de proximitat i que dona veu a tothom perquè es pugui explicar”.

El centenar de convidats a l’acte han anat visitant ambdues redaccions i els dos nous platós que Canal Taronja Anoia ha estrenat aquest setembre amb la inauguració de la nova temporada. La festa ha continuat amb un aperitiu per als assistents.

L’acte ha comptat amb la presència de la majoria d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, representants del Consell Comarcal, el president de TDI, Frederic Cano, el conseller secretari de la CCMA, Lluís Garriga, i empresaris destacats del territori.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí