Xarli Diego: “Sant Jordi dia especial per estimar al país.”

0
50

El dia de Sant Jordi em porta moltes sensacions i bones vibracions. Per Sant Jordi conflueixen molts aspectes i la història ve de lluny. Tot va començar amb la mort el vint-i-tres d’abril del cavaller Jordi. Un soldat romà que va ser martiritzat per no perseguir els cristians. Després, al nostre país va sorgir la llegenda de sant Jordi i el drac. I ja a l’edat mitjana se celebrava l’efemèride. Primer es regalaven roses. Més tard, a principis del segle passat, els llibres. I ara, roses i llibres plegats.
No puc oblidar que el dia de Sant Jordi és la Festa Nacional de Catalunya, i això marca. És un dia d’estimar el país, de sortir al carrer, de gaudir de la gent i que et toqui el sol. Un dia en què la societat civil surt de casa per celebrar la festa i regalar llibres i roses a la gent que estima. És, per tant, també un dia cultural, i això és bàsic, no solament per als autors, editors de llibres i les llibreries, sinó per a tots nosaltres, els catalans i catalanes.
Una gran festa, sens dubte. Això sí, les aglomeracions que he patit a Barcelona (on he viscut quasi tota la vida) no m’encanten. A Manresa i al Bages són més controlables. Però la festa és molt més important que totes les aglomeracions. I quan he signat llibres per Sant Jordi (també a Manresa) he tingut un sentiment doble d’agraïment: perquè s’han comprat un llibre meu i perquè, a més a més, l’han volgut personalitzat amb una firma. Com que ho valoro, sempre intento posar un missatge diferent a cada llibre. A vegades pregunto alguna cosa al lector per poder afinar més amb el text de la signatura. Visca Sant Jordi per tants motius!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí