La Manresa universitària creix i es transforma. Josep Gili Prat

0
66

Regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa

Manresa s’està adaptant amb nota a la gran transformació que està experimentant el món universitari. En els darrers anys, en són exemple l’especialització, la creació de campus d’excel·lència, un enfocament priori-
tari vers l’eficiència, la concentració progressiva dels estudis o l’increment de l’orientació cap a les necessitats de les empreses. Aquests canvis responen, en general, a la voluntat d’avançar cap a un model universitari sostenible, eficient i sensible a les demandes del mercat laboral.

La FUB ho té molt present i destaca pel seu compromís en la millora contínua. És un campus que creix, en equipaments i en activitat, a partir de l’especialització en els seus tres àmbits d’expertesa: Ciències de la Salut, Educació i Empresa. Alguns ja són referents a Catalunya.

D’aquesta tendència neix la FUB4, un projecte il·lusionant que inclou els diferents estudis superiors en Educació Infantil, tant de grau com de formació professional, i la formació permanent del professorat a través del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE).
Construïda en un temps rècord amb fons propis i sense finançament públic, s’ha concebut com un equipament singular, especialitzat pel que fa a la seva temàtica, però plural pel que fa a la tipologia d’usos i d’usuaris. Cal destacar la posada en marxa de l’escola bressol UPetita, l’única del país vinculada directament a uns estudis superiors d’Educació Infantil, que aprofita l’expertesa de les professionals de l’educació de la Universitat. Amb la seva posada en funcionament, la UManresa disposarà per primera vegada de serveis que abracen totes les etapes vitals: des de la infantesa fins a la gent gran.

Tot plegat és possible perquè la Universitat compta amb persones enfocades a una visió compartida, que treballen i aprenen en equip. Una comunitat amb un model pedagògic que identifica com a valors propis el professionalisme, l’humanisme, el compromís i el rigor científic, i uns valors corporatius que s’emmirallen en el treball en equip, la col·laboració, la confiança, l’esperit emprenedor i la innovació.

La FUB4 és un projecte que suma, i que ajuda a consolidar i a projectar Manresa com a ciutat universitària.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí