“Els Amics de la Seu estem al servei de la Basílica manresana” Francesc Rafat Prat, rquitecte i president d’Amics de la Seu

0
88

L’Associació d’Amics de la Seu de Manresa es va constituir el 22 de maig de 1971 amb la finalitat de col·laborar en el seu manteniment i conservació , també per fomentar l’estimació i el coneixement sobre la basílica

Els Amics de la Seu fem costat a les institucions religioses i civils i alhora estem agermanats amb les altres entitats vinculades al temple. Entre tots treballem per mantenir la Seu de Manresa com uns dels patrimonis artístics més importants de la Catalunya Central.

Col·laborem amb l’organització d’activitats culturals participant en la gestió i despeses de diverses accions amb la finalitat de donar valor i presència a la basílica. Darrerament, hem posat les vitrines a les arquetes dels Cossos Sants (excel·lents treballs d’orfebreria barroca) i hem col·laborat en la reparació de l’orgue. També s’ha instaurat el premi Berenguer de Montagut, vinculat als Premis Lacetània, per a treballs sobre la basílica (art, història, arquitectura, música). Properament, establirem amb la Demarcació del Col·legi d’Arquitectes la cessió de les maquetes de la Seu en 3D (una visió didàctica de l’evolució constructiva de la Seu).

Per una banda, l’associació es basa en el respecte al passat de la basílica i de totes les persones que han treballat per mantenir-la. Però, per l’altra, també creiem necessari pensar en projectar-la al futur. És indubtable que la Seu és un referent religiós per a tots els fidels, però també cal que sigui un pol de cultura per a tots els manresans.

La Seu és un símbol religiós, però també és un patrimoni artístic i arquitectònic singular que cal mantenir i potenciar. Pot ser catalitzador de l’economia, generador de cultura, dinamitzador de l’entorn i també una fita de la trama urbana que serveixi per entendre la nostra ciutat i planificar-ne el futur.

Els Amics de la Seu estem al servei de la basílica, del patrimoni cultural i de tots els manresans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí