El fons Aloy, un element distintiu per a un projecte singular en educació

0
66

Josep Maria Aloy, crític, divulgador i escriptor de literatura infantil i juvenil, va recopilar al llarg de la seva vida un fons bibliogràfic de més de vuit mil llibres per a infants i joves. La família explica que cada setmana rebia paquets amb les darreres novetats editorials, paquets que obria amb curiositat i il·lusió, sovint amb la complicitat dels fills. Amb els anys, la seva biblioteca es va convertir en escenari i excusa de trobades amb amics amb qui compartia la passió per la literatura.

Amb la seva mort, fa dos anys, aquesta biblioteca es va convertir en un llegat material carregat d’intangibles. Alguns eren de tipus emocional, com ara els records de vivències personals viscudes a redós de tots aquells volums. D’altres, com ara la seva unitat i exhaustivitat pel que fa a la producció literària en llengua catalana per a infants i joves, en feien un tresor acadèmic de gran valor.

La FUB-UManresa no ha dubtat a obrir les seves portes per acollir aquest fons i donar-li una nova projecció. Es tractava d’assegurar-ne la unitat i afavorir la seva accessibilitat a mestres i investigadors per tal de donar continuïtat a la tasca de divulgació de la lectura que Aloy va dur a terme en vida. La seva ubicació al nou edifici FUB4-UEducació, pensat per ser referent en formació i serveis per al conjunt de la comunitat educativa, és clau en aquest propòsit. Ho és perquè el centre de documentació és un element distintiu en un edifici singular, integrat per diferents peces, totes també singulars: el laboratori de ciència per a infants, Lab 0-6, l’escola bressol Upetita i els espais docents per a formació professional, universitària i permanent del professorat.

Des de la Universitat agraïm la generositat de la família que ens l’ha cedit. Ho fem ben conscients de la responsabilitat que duu associat i amb la voluntat ferma de contribuir a la seva preservació, divulgació i projecció.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí