Cristina Cruz Mas
Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Manresa

0
46

Dones grans, grans dones

Aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Manresa volem donar visibilitat a les dones grans. Amb els actes que s’organitzaran a la ciutat, reivindiquem aquestes grans dones i la seva contribució social al llarg de la vida i en tots els àmbits, que ha estat
doblement invisibilitzada. D’entrada, pel fet de ser dones i, amb el pas dels anys, en fer-se grans, per l’edat.

Les discriminacions que patim les dones, concretament en l’àmbit del treball i especialment les que ens han precedit, moltes filles de la postguerra i del franquisme, han tingut conseqüències punyents. Amb contractes laborals precaris que finalitzaven en ser mares, jornades parcials i sous baixos arriben a la vellesa amb unes condicions de vida força dolentes. Les estadístiques ens diuen que actualment el perfil de la màxima pobresa és el d’una dona gran i sola, i potser dependent. Tenint en compte que les dones tenen més esperança de vida que els homes, les polítiques que portem a terme en els ajuntaments per a la gent gran han de tenir en compte aquesta visió de gènere i dedicar una especial atenció i dedicació a les dones grans.

Així mateix, volem posar en valor que mai com ara hi ha hagut tantes dones grans tan preparades, amb tanta energia, amb un bagatge tan gran i amb tants anys de vida per endavant. Per tant, hem d’aprofitar al màxim aquestes qualitats i fer-les visibles. De la mateixa manera volem fer un reconeixement del seu llegat en la lluita feminista per una societat més justa, igualitària i lliure de violències. Som hereves d’aquell feminisme que va trencar amb molts sostres de vidre, i els que ens queden per rebentar.

Amb elles, i amb les seves aportacions i experiència, seguirem treballant aquest 8 de març i tots els dies de l’any per garantir tots els drets de les dones, de totes les edats, d’aquí i d’arreu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí