Carles Cases, la música… la vida
Rosa Clarena, Periodista

0
119

La millor carta de presentació d’un compositor i intèrpret és la seva música, aquell espai on deixa la seva empremta, plasma el seu talent i sap impregnar d’una emoció profunda… En el cas del músic sallentí Carles Cases, potser encara més. La seva vida és la música. Ell és música. La viu intensament des que era ben petit. I tant, que fins i tot ha dit més d’un cop que ell s’ha venut l’ànima a la música.
La sort que hem tingut és que aquesta música que Carles Cases viu, sent i respira, l’ha sabut compartir. Compositor, pianista, violoncel·lista, director d’orquestra, intèrpret, professor, arranjador i productor amb una densa i llarga trajectòria professional. Va començar fort com a director musical i arranjador de l’època més brillant de Lluís Llach. Després, va venir l’etapa de creador de músiques de cinema. Primer amb El río que nos lleva, d’Antonio del Real, i de diverses pel·lícules de Ventura Pons: Aquesta nit o mai, Rosita Please, Anita no perd el tren, Amor idiota, El perquè de tot plegat, Carícies, Morir o no… I també les produccions pròpies: Morphing, Carles Cases String Band, Els intocables, Dancing Plays, Carles Cases diu Llach, el projecte Araguaia-Diàlegs amb el Pere Casaldàliga…
Fins ara ha fet un miler de concerts, ha publicat més d’una cinquantena de discos i prop d’un centenar de bandes sonores per a cinema, teatre, documentals i curtmetratges. Una trajectòria que continua. Ben recentment ha publicat el disc de temes propis Minimal, l’hem vist reinterpretant Ennio Morricone a Concert Paradiso, en un espectacle acompanyat per Àlex Gorina. I també dirigint el retorn de Lluís Llach a l’escenari al Palau Sant Jordi el 18 de desembre passat.
En aquests temps convulsos, la vitalitat de Cases és un antídot per a tothom que segueix els passos de qui és un dels grans noms de la música feta al nostre país i que ha arribat a tot el món. Des de la seva ermita de Sant Esteve de Comià, a Borredà, Carles Cases continua vivint la música; bolcat i seduït per aquest art de saber crear melodies tan captivadores i reconfortants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí