La pandèmia ha incrementat considerablement la despesa energètica. Calen unes quantes recomenacions

0
122
energies renovbles medi ambient manresa

Fa un any que d’una manera extraordinària, estem més hores en els nostres domicilis. La despesa energètica se’ns ha incrementat de forma considerable. Per aquest motiu detallarem una sèrie de senzilles recomanacions per reduir-la.

  • Repassar en contractes de gas i electricitat els preus contractats. Comprovar que siguin els preus que realment ens estan facturant. No acceptar modificacions en els preus que no ens hagin estat comunicades.
  • Consultar si ens poden millorar les seves condicions de contractació. Sol·licitar a altres comercialitzadores la seva millor oferta. Si els preus són millors, canviar de comercialitzadora. Canviar de comercialitzadora no comporta cap cost ni cap problema.
  • Analitzar els possibles serveis complementaris, de gas o electricitat, que ens estiguin facturant. Comprovar que realment acceptem la seva contractació i que ens siguin d’utilitat. També comprovar que no estiguin duplicats en els contractes de gas i electricitat. En molts casos l’import d’aquests serveis voluntaris supera el cost de l’energia consumida.
  • Comprovar que la potència que tenim contractada és la que realment necessitem. Un valor “normal” en un habitatge habitual és de 4,4 kW. Davant del dubte, consultar un gestor energètic o contactant directament amb la nostra comercialitzadora.
  • Sol·licitar a la comercialitzadora que ens apliquin discriminació horària, la 2.0DHA. Aquesta opció és preferible a tarifes “planes” o d’hores de regal de l’electricitat i és totalment independent de l’hora més barata del dia que alguns mitjans ens anuncien. Aquest sistema ens permet contractar dos preus de l’energia. Una energia a el preu “base”, es diu “període P1”, i una energia, que respecte la base pot tenir fins a un 50 % de descompte, que es diu “període P3”.
  • Amb valors reals d’un habitatge sense modificar els seus hàbits de consum, això permet obtenir un estalvi proper al 10 %. Si fem el petit esforç de realitzar consums en aquestes hores “barates”, utilitzant el rentaplats, rentadora, programant el forn de la cuina, podrem obtenir estalvis propers al 25 %. Davant el dubte, sempre, consultar a un gestor energètic o contactant amb la nostra comercialitzadora.
  • I finament el més important de tot, reduir el nostre consum amb el que sempre us hem recomanat, il·luminació i electrodomèstics eficients, vigilar els consums “ocults” o innecessaris, millorant l’aïllament de finestres, portes, realitzant bons hàbits energètics i sempre contractant energia “ verda“ i aprofitar aquest moment per plantejar la possibilitat de tenir la nostra pròpia font d’electricitat, gratis i sostenible, instal·lar una instal·lació fotovoltaica per al nostre autoconsum.

Des SOLAR PLUS podem assessorar per a la gestió energètica òptima per al vostre habitatge, comerç o local industrial. ●

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí