Som encara a la tardor! Però ens hem de preparar, perquè la nostra pell ha de lluir sempre hidratada, sana i nodrida
Les condicions climatològiques ens afecten, el vent, per exemple, ens resseca molt la pell! L’activitat física repercuteix en la salut de l’epidermis, fer esport ens aporta energia a la pell. Per què? Com que cal respirar amb més freqüència i més profundament, ens arriba més oxigen a la sang. Això estimula el metabolisme cel·lular i accelera la regeneració cutània. Per entendre’ns: es tonifica l’epidermis, es reforcen els músculs i s’expulsen les toxines més ràpidament. Resultat? Una pell amb millor aspecte!
Però hi ha aspectes negatius: els qui practiquen esports a l’aire lliure estan exposats al sol, el vent, el fred… i, per tant, cal mantenir un bon estat hídric. La hidratació és fonamental! La fotoprotecció és imprescindible, i una correcta nutrició és bàsica!
Per tenir una pell bonica, no només n’hem de tenir cura a l’exterior amb cremes i locions hidratants, sinó que hem de nodrir-la des de dins. Com? Les fruites i les verdures aporten vitamines, fibra, minerals i diferents antioxidants. El peix blau conté greixos poliinsaturats amb àcids omega-3. L’arròs i els llegums contenen vitamines del grup B, fibra, antioxidants i minerals com el calci, magnesi i ferro. La fruita seca aporta vitamina E, greixos poliinsaturats i calci. Aprofita la varietat de cada temporada!
Proposem per a la nostra pell la combinació d’un píling d’alfa-hidroxiàcids amb la injecció de vitamines. El píling pot ser antiaging, per acne o greix o per taques segons la pell que calgui tractar. Aplicarem una o dues capes perquè el píling sigui pràcticament imperceptible, però l’efecte beneficiós del píling sigui efectiu i, acte seguit, injectarem un complex vitamínic que aporta nutrients i hidratació a la pell.
Es recomana fer quatre sessions, una cada 7-10 dies, i amb això aconseguirem tenir de nou la pell lluminosa i nodrida. Ens toca canviar el bru per pell lluent, sana i nodrida.
I no ens oblidem dels peus! Ha arribat el moment de calçar el peu dins la sabata tancada. Però després de passar tot l’estiu amb el peu a l’aire, cal assegurar-se que el peu respirarà bé en aquest nou microclima. Després d’estar destapats durant mesos, la pell està més resseca. Per no patir, cal arribar a l’hivern amb el peu en bones condicions.
Per aconseguir-ho cal ser constants i no descuidar durant tot l’any aquesta part del cos, constituïda per 26 ossos, governada per músculs potents i que, com grans pilars, mantenen l’equilibri de tot el nostre cos. Darrere un mal d’esquena o de maluc hi pot haver un ull de poll que ens fa carregar el pes cap a una banda o una sabata mal triada. En introduir els peus en unes sabates tancades es poden agreujar problemes no tan notables com quan el peu va al descobert.
Un dels primers manaments per mantenir un bon peu és ser constants amb la seva hidratació. Els peus també cal eixugar-los sempre bé, vigilant l’espai que queda entre els dits. Així, es prevé també la formació d’esquerdes i fongs.
Com a conseqüència de la mala hidratació i del fregament de la sabata, apareixen les durícies i els ulls de poll, que s’han de tractar amb pedra tosca i no fer servir tisores o productes que siguin agressius amb la pell, com ara callicides o abrasius, ja que podrien causar ferides. ●