‘Via fora’, lema de l’11 de setembre

0
10

La celebració central tindrà com epicentre Barcelona, a la rebetejada Plaça Espanya, ara 1 d’octubre, coincidint amb l’hora mítica de les 17.14 com a colofó de quatre grans columnes sorgides de la ciutat

L’acte central de la Diada d’aquest any s’ha convocat a la plaça d’Espanya de Barcelona, rebatejada amb el nom d’1 d’octubre, segons ha anunciat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, acompanyada de les diferents entitats independentistes. Allí confluiran quatre columnes, que sortiran de diferents punts de la ciutat i que portaran per nom: Llibertat, Llengua, País i Sobirania.
La plaça d’Espanya serà l’epicentre de la gran manifestació de la Diada per part de l’independentisme. Quatre grans columnes sortiran de diferents punts de Barcelona i es trobaran als peus de la muntanya de Montjuïc:
• Columna de la llibertat: a la Ciutat de la Justícia. Caminarà pel lateral de la Gran Via. Reivindicarà els drets civils i les llibertats.
• Columna de la llengua: a l’Escola Proa, a la Bordeta. Defensarà la preservació del català i la cultura catalana. Començarà al carrer de Gavà amb el passatge de Solsona, anirà fins al carrer del Moianès i pujarà fins a la carretera de Sants; després, girarà cap a la dreta per anar a la plaça d’Espanya.
• Columna del país: estació de Sants. Protestarà per la manca de finançament en infraestructures i reclamarà una millor qualitat de vida.
• Columna de la sobirania: delegació de l’Agència Tributària, a la plaça de Letamendi. Reclamarà la independència econòmica. Baixarà pel carrer d’Aribau fins a la Gran Via i d’allà es mourà fins a la plaça d’Espanya.
L’ANC ha explicat el rebateig de la plaça per la voluntat que s’impregni del que Catalunya és i vol ser i no “qui la domina amb amenaces de liquidar la cultura i la llengua”. “L’11 de setembre al carrer ha de canviar el curs dels esdeveniments, com ha fet altres vegades”, ha assegurat Feliu, que ha fet una crida a la participació. També Joaquim Forn, en nom d’Òmnium Cultural, ha fet una crida a la mobilització per posar fi a les veus que asseguren que el procés ha acabat, mentre que Teresa Vallverdú, en nom del Consell de la República, ha advertit que la manifestació és el moment per demostrar que l’independentisme és present, malgrat les diferències internes sobre “com gestionar la por i el desànim”.
El lema de la Diada d’enguany és la frase medieval “Via fora”, que crida a defensar el país i les seves llibertats. Els colors triats per l’Assemblea Nacional Catalana aquest 11 de setembre seran el blau i el groc, els colors de la bandera europea. Coincidint amb la presidència espanyola del Consell d’Europa, tant l’ANC com Òmnium Cultural reclamen que Catalunya sigui un nou estat a la Unió. La manifestació de la Diada serà l’11 de setembre i es farà a la tarda, coincidint amb l’hora mítica de les 17.14 h.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí