Quan les pedres parlen…Pedres negres

0
13

A la natura es poden trobar tot tipus de pedres precioses. Entre elles destaquen les pedres negres, probablement les més estranyes de trobar a l’entorn natural. I és que a la natura no és gaire comú trobar pedres precioses negres perquè s’originen en zones molt restringides i rares del planeta. Tot i ser estrany la seva troballa, les pedres negres tenen característiques particulars. L’estil, la modernitat, l’autoritat, la formalitat i la força d’aquestes pedres és incomparable amb la resta, a més de la sobrietat natural que sempre imposa el color negre.

›› PEDRA ATZABEJA
La pedra atzabeja, coneguda també com a negre atzabeja, és la pedra negra més popular a tot el món. A l’Antiga Roma ja s’utilitzava com a pedra de protecció davant animals salvatges i davant els enemics, per la qual cosa és un amulet molt interessant des de fa segles. Se’l considera com una roca pertanyent a les pedres precioses orgàniques perquè procedeix de material orgànic enterrat i convertit en roca semblant al carbó, malgrat que la seva formació és molt diferent. de les gemmes amb origen orgànic. La pedra atzabeja es caracteritza per una brillantor especial cridanera i, actualment, està considerada com pedra de naixement representant el signe de Capricorn. Es creu que té una connexió forta amb la terra, tenint així influències sobre el chackra arrel. A més, es relaciona amb eradicar els comportaments negatius perquè atrau bona sort i aporta confiança enfront dels problemes.
Com a gemma negra comparteix propietats dels vidres negres i en particular, a l’atzabeja se la considera una gran protectora. Portar un penjoll o polsera crea una gran barrera contra les energies negatives, l’enveja i l’estrès. Dóna energia i força espiritual.
L’atzabeja de la franja juràssica d’Astúries, la que abasta el tram de costa que va des de Colunga a Gijón, està considerada la millor del món juntament amb la britànica, encara que aquest últim ja està pràcticament esgotat. Actualment, podem trobar altres extraccions a Àsia i Turquia.

›› El corall negre
El corall negre és una formació biològica amb un creixement lent: no supera el mil·límetre cada any. No obstant això, es troba amagat als oceans sota esculls de corall immensos que donen color i forma als llits marins. És un ésser viu que ha passat a tenir forma de pedra. El seu desenvolupament es produeix en estructures complexes de carbonat càlcic especialment endurit. També presenta colors variats, sent el negre un dels més valorats i cridaners al mercat.

›› L’estaurolita
Aquesta pedra és un mineral que pertany al grup dels silicats. És de color negre i marró característic. És un mineral indicador del metamorfisme regional tant de grau mitjà com alt. Apareix sovint en gneis i granulites i s’associa amb granat, silimanita i biotita. Destaca per contenir magnesi, ferro i zinc. La quantitat de cada mineral varia segons l’exemplar de pedra. Podeu presentar matisos lleugers de blanc, gris i opac. Històricament, s’ha emprat per a fins diversos, per la qual cosa se li atribueixen poders espirituals i màgics.

Curiositats

El corall negre s’ha vinculat a diversos beneficis per a l’ésser humà com ara la fertilitat i la protecció, a més de ser capaç de potenciar o millorar la salut. Molta gent ho ha buscat en diverses èpoques per atraure la sort, alleujar plors, còlics i malestars generals. També es considera que ajuda a enfrontar-se a situacions difícils, transmetent tranquil·litat i calma. Està vist com una font de bones vibracions, de vida i d’acció.

També el coral negre té energies curatives protectores per a dones i nens. Pot ajudar amb els problemes associats amb el sistema circulatori. També pot ajudar a enfortir els ossos i nodrir la sang. També pot donar suport al sistema nerviós. El corall pot ser beneficios en el tractament d’erupcions facials, com l’acne. També pot ajudar amb altres malalties de la pell. Aquesta pedra és coneguda per treballar com un escut protector i defensar contra ferides, talls, blaus i altres lesions. També podeu treballar en la millora de la purificació de la sang.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí