Quan les pedres parlen…
L’ambre

0
79

L’ambre és la resina fossilitzada dels arbres prehistòrics i, en concret, l’ambre del Bàltic, que prové de diverses varietats de pi desaparegudes fa mil·lennis de la superfície de la Terra. Encara que se li digui pedra, en realitat té un origen orgànic. L’ambre és conegut i usat pels humans des de temps prehistòrics. És la pedra preciosa més antiga coneguda per la humanitat

Com a efecte dels huracans, la calamarsa i les tempestes, els arbres es van trencar i la resina va fluir pel tronc en grans boles que finalment es van separar i van caure a terra. Posteriorment, es van fossilitzar i van crear l’ambre com el coneixem actualment.
L’ambre és símbol de felicitat i salut. Fins i tot si ets escèptic, una simple ullada a la descripció de la història d’aquesta pedra et farà acceptar que totes les seves propietats tenen alguna cosa màgica i inexplicable.
Fa milers d’anys la gent estava fascinada per les propietats extraordinàries i inexplicables de les “pedres” daurades que es trobaven a les platges i als boscos costaners. La pedra es cremava quan es llançava al foc, tenia una agradable olor resinosa i desprenia un fum aromàtic i, quan es fregava, atreia diversos petits objectes lleugers, com per art de màgia. L’interior de la pedra sovint amagava petites plantes i insectes sense danys, que també devien haver-s’hi infiltrat per art de màgia. Això va ser suficient per despertar la curiositat de l’home primitiu, amb admiració i respecte per aquesta joia inusual. No és estrany, doncs, que els humans comencessin a atribuir poders màgics a l’ambre.
Les propietats màgiques de l’ambre són especialment valorades pels representants de les professions creatives. Artistes, escriptors, dissenyadors… tots ells són força supersticiosos i creuen que les joies fetes amb aquesta pedra estan dotades de fortes propietats màgiques d’ambre i ajuden l’usuari a crear una cosa única i bonica.
Al món modern és normal que l’ambre rodó transparent polit, on es pot veure un món de colors de l’arc de Sant Martí, sigui molt valorat. Per cert, molts empresaris i gurus del món de les finances porten ambre al coll o simplement porten una peça d’ambre a la butxaca “per a la bona sort”. La política Angela Merkel n’és un exemple, ja que és una de les fanàtiques de l’ambre més destacades.
Quan es parla d’astrologia, les dones del signe Lleó han de portar anells i arracades amb ambre com a talismà. Els salvarà del mal d’ull. Els homes del signe Lleó han de portar agulles per a la corbata i clauers d’ambre per augmentar la vitalitat i enfortir la intuïció.
Una pedra d’ambre en brut té grans propietats màgiques: atorga bellesa, longevitat, atrau el veritable amor. Aquesta pedra carrega amb optimisme, sana la depressió, dona vivacitat i bon humor. El collaret d’ambre com a regal a la núvia és un símbol de la felicitat matrimonial. A Itàlia, aquesta pedra es considera un amulet de fertilitat i riquesa.
Anteriorment, per protegir la casa d’incendis i dels raigs, la gent guardava algunes peces d’ambre a les habitacions. Aquesta tradició encara és vigent. Actualment, és força popular, especialment als països de l’Europa de l’Est, tenir arbres, reproduccions de pintures i altres obres d’art fetes d’ambre col·locades a oficines de feina.
A l’ambre també se li van atribuir propietats màgiques antidemoníaques, per això a l’edat mitjana la persones feien rosaris i altres articles religiosos amb aquesta pedra. La creença era que els nens usessin ambre al voltant del coll perquè creixessin sans i forts, i s’ha conservat fins ara.
Els astròlegs i remeiers moderns avaluen l’ambre com la pedra de la creativitat que enforteix la fe i l’optimisme. Si l’ambre es troba en contacte amb el cos durant molt de temps, es netejarà el cos d’impureses astrals.
Els experts en el camp de la medicina alternativa afirmen que les joies d’ambre proporcionen la protecció de l’aura i, per tant, ajuden a protegir-se de les influències negatives (deteriorament, mal d’ull i malediccions), així com a desfer-se de les existents. Per tant, les propietats màgiques de l’ambre alimenten el cos amb l’energia que ens falta, cosa que és la base de la salut humana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí