Quan les pedres parlen… La turmalina negra

0
78

És la variant en turmalina més freqüent i abundant del planeta. Es tracta d’un grup de vidres mixtos que es componen d’onze espècies de diferents colors. Entre les seves característiques principals, hi ha aquesta composició variable i estructura cristal·lina

Quan els vidres són compactes i durs, rep el nom de turmalina raig. D’altra banda, si els vidres són menys densos s’anomena turmalina catedral. Generalment, aquesta darrera variant té inclusions d’altres roques i minerals.
Els vidres són prismàtics, a més de ser usats com a minerals a la indústria. Té propietats piezoelèctriques i piroelèctriques, per la qual cosa la seva comercialització està molt estesa.
El mineral turmalina negra significa “pedra de colors barrejats” i es relaciona amb una pedra portadora de la veritat. És una roca utilitzada com a escut protector davant les vibracions de caràcter destructiu. De la mateixa manera, es pensa que és eficaç per allunyar les influències negatives.
Normalment, es fa servir com un amulet per atraure bona fortuna, i aconsegueix protegir de les males vibracions. Es diu que genera energia quan està exposada a la calor, que s’emmagatzema per a diferents tractaments.
Les pedres precioses i semiprecioses no només serveixen com a objecte decoratiu. Molts individus hi recorren amb freqüència per treure profit de les seves propietats. Per exemple, aquest tipus de turmalina ofereix nombrosos avantatges en matèria de salut.
Alleugereix dolors i malestars, sana ferides i es creu que aconsegueix canalitzar les energies. És possible portar el mineral en la forma que prefereixis, ja sigui en brut o polit, també en gemmes. La fabricació en joieria és habitual, i es pot trobar en arracades, polseres i collarets.
A aquesta classe de roca se li atribueixen diversos beneficis espirituals relacionats amb els txakres. Es pensa que serveix per desbloquejar, equilibrar i vigoritzar els pensaments totalment. De la mateixa manera, potencia les energies positives, deixant de banda les freqüències més negatives.
Molts dels usuaris manifesten que han experimentat més fluïdesa a l’hora de fer les seves activitats. D’altra banda, afavoreix la meditació en els exercicis de relaxació fins a assolir la màxima plenitud.
Tenint en compte totes les seves propietats, tant minerològiques com emocionals, aquesta pedra és molt emprada a escala mundial. Un dels usos més freqüents és com a amulet de bona sort, que, alhora, proporciona energia. Tot i això, té moltes altres aplicacions, independentment de les creences dels seus portadors.
S’utilitza per alleujar dolors utilitzant tractaments naturals. Així mateix, gràcies a la seva estructura brillant i transparent, afavoreix la percepció de la llum. També es fa servir per fabricar instruments de mesurament de pressió.
L’objectiu de netejar aquest tipus de roca és eliminar les freqüències negatives o perjudicials. S’utilitzen diferents mitjans, productes i mètodes per alliberar la negativitat que ha estat absorbit. En primer lloc, s’aconsella netejar-la amb sal marina, específicament deixant-la en repòs un dia sencer.
La turmalina també es pot enterrar un parell de dies o netejar-se amb l’aigua de rius i cascades. D’altra banda, es fa servir encens, aigua marina o aigua amb sal marina. Tot entra en funció dels gustos, les preferències i les creences de cada usuari.
La turmalina negra consisteix en un mineral que es troba en diferents presentacions. És possible de trobar en pegmatites, granits, filons, hidrotermals i esquists micacis. Així mateix, es presenta en esquerdes alpines, i és una pedra que fa més de dos-cents anys que s’estudia.
Tot i el seu nom, la pedra turmalina es pot veure en diferents tonalitats. Tot entra en funció de
la composició química i de les propietats minerològiques.

Curiositat

La turmalina de color negre és eficaç per viure en harmonia i deixar de banda les preocupacions. Els experts recomanen que s’utilitzi amb constància al dia per conservar la positivitat de l’ambient. Com a conseqüència, es diu que serà possible atreure coses bones a la vida.
Les emocions són molt difícils de controlar per a molts éssers humans. Per aquest motiu, n’hi ha que aconsellen emprar la turmalina negra per meditar, donant pas a l’estabilitat emocional. Alhora, es genera més claredat en les idees. La gemma té propietats relaxants i efectes terapèutics que ajuden a eliminar l’estrès. De la mateixa manera, serveix per combatre la fatiga, alleujar dolors espinals i mitigar malalties musculars. A més, és comú veure’n l’ús per fer front a l’artritis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí