Quan les pedres parlen… LA PERLA

0
112

Les perles són unes de les pedres precioses més cotitzades de tot el món, però també estan plenes de propietats esotèriques i màgiques que atreuen la bona sort a qui les posseeixen

Les perles són apreciades des de cultures ancestrals clàssics, com els grecs, els romans i els xinesos, que ja les feien servir com a amulets, talismans i abundaven en les seves vestimentes, joieria i fins i tot en els mobles.
Els grecs creien també que les perles tenien la virtut d’enfortir el cor i avivar el nostre esperit. Per la seva banda, els xinesos creien que les perles queien del cel quan els dracs es barallaven entre els núvols, i per això se les relaciona amb les gotes de pluja.
Les perles es relacionen, per això, amb els signes d’aigua, a més d’estar vinculades amb la Lluna. Són un símbol de cor i ment purs i innocents, i per això existeix la creença esotèrica que es poden usar per equilibrar les nostres emocions.
Però una cosa important que has de saber, més enllà que hi ha perles naturals i perles “cultivades”, és que són fàcilment falsificades. Hi ha perles de plàstic, de vidre i d’altres materials sintètics que es fan passar per pedra preciosa i, evidentment, no et donaran els mateixos beneficis, així que ves amb compte sempre.
Una de les seves peculiars propietats esotèriques és que són molt bones per atreure la fortuna i prosperitat de la persona que les posseeix i, amb això, potencien la felicitat i les bones energies.
A més d’aportar vitalitat i equilibri emocional i espiritual, són símbol de paciència, alta sensibilitat, feminitat i innocència. Són útils a l’hora de buscar aclarir la ment i ser més centrats i humils.
Les perles són absorbents per naturalesa. Pot potenciar pensaments i emocions, de manera que alguns creuen que s’han d’utilitzar amb precaució perquè si et sents malament o amb un sentiment negatiu mentre fas servir una perla, aquesta mantindrà aquesta mala vibració fins que la netegis o te’n desfacis.
Una altra creença peculiar relacionada amb les perles és que cap dona a punt de casar-se ha de fer servir perles, ni en joies ni en cap detall del seu vestit, ja que és símbol de desgràcia.
Una superstició addicional és que, en molts costats del planeta, bussos i nedadors usen perles com una protecció màgica contra atacs de taurons. A més, es creu que, guardades en un lloc especial a les cases, les protegeix contra els incendis.
Com astrològicament se les relaciona amb la Lluna i l’aspecte femení, les perles solen ser usades en rituals màgics que es facin durant la nit, que especialment per atreure amor o fortuna.
Les perles també són utilitzades en el txakra del cor, el plexe solar i el sacre, per ajudar a calmar el seu posseïdor i donar-li consol si té problemes de cor o vol tenir sort en l’amor.
A més d’ajudar en l’estrès emocional, fisiològicament, es creu que ajuden a estimular el cor, el fetge, la bona digestió i, a més, eliminen toxines a la pell, per poder tenir un cutis bonic.
Feta pols, la perla ha estat utilitzada des de temps de la medicina tradicional xinesa per a diverses coses. Pot alleujar el nerviosisme, la ira, l’ansietat, l’estrès, la frustració i altres emocions que calgui estabilitzar.
Pot usar-se com un tònic que alleugi malestars emocionals, evitant debilitats nervioses, prevenir o superar la fatiga, depressió i promoure un descans millor, allunyant les nostres pors i inseguretats.
Els components de la pols de les perles promouen la regeneració de noves cèl·lules i fan que la pell sigui més suau i fina, amb una bellesa natural més jove, a més de guarir taques i millorar la pell en general, per això també es fan servir en la cosmetologia.
Com pots notar, més enllà de la bellesa d’una perla per ser portada com a joia, tenen beneficis esotèrics prou interessants per al nostre benestar emocional. ●

Recomanació…

Et recomanem el llibre La leyenda de la Peregrina, de Carmen Posadas.

La Peregrina és, sens dubte, la perla sinó més extraordinària, més famosa de tots els temps. Procedent de les aigües del mar Carib, va ser lliurada a Felip II i des de llavors es va convertir en una de les joies principals de la monarquia hispànica. Va passar per herència pel joier de diverses reines fins que, després de la Guerra de la Independència, va ser portada a França.

En aquest moment va començar la segona vida de la Peregrina; el moment culminant va ser quan, ja al segle XX, Richard Burton la va regalar com a penyora d’amor a una altra dona de llegenda: la immensa actriu Elizabeth Taylor.

Confessant la seva inspiració a partir del clàssic contemporani El escarabajo, de Mújica Laínez, Carmen Posadas escull com a protagonista del seu nou projecte un objecte destinat a passar de mà en mà i a tenir una trajectòria atzarosa, aventurera i, sense cap dubte, digna de la gran novel·la que el lector té a les mans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí