L’ònix, una pedra joia que també decora

0
40
L’ònix és una varietat de pedra preciosa que pertany al grup dels silicats, tectosilicats i amb variant de calcedònia del quars. Són moltes les propietats d’aquesta roca, ja sigui des del punt de vista esotèric com mineral. Aquesta preciosa gemma està composta per silicat anhidre amb una duresa de 7 a l’escala de Mohs.
La pedra d’ònix a què em refereixo és de color negre profund, encara que també podem trobar ònix blanc, vetat o beix, que tenen altres propietats. Els jaciments més importants d’ònix es troben al Brasil i a l’Uruguai.
L’ònix és un material molt complicat de treballar perquè no és dur, és com el vidre. La mateixa extracció dels blocs és força complicada, no és el mateix que extreure granit o marbre i és difícil obtenir-ne blocs grans, tret d’algunes excepcions.
 
També té un procés de fabricació molt laboriós, cal protegir primer el bloc i fer-ho tot amb molt de compte, per això és més car que el marbre. Les taules solen ser petites, d’1,5 x 1,5 m.
 
 
 

L’ònix es considera una pedra de força i vigor. Afavoreix l’autoconfiança i la visió positiva de la vida. L’ònix en combinació amb el quars vidre de roca se sol utilitzar com a protecció i per a la neteja energètica d’espais.

La paraula ònix té el significat de ‘pedra de calci de diversos colors usada en la fabricació de camafeus’ i ve del grec onyx (‘ungla’).
Entre els atributs que té, hi ha la capacitat d’absorbir les energies negatives i transformar-les en positives, netejar la nostra aura i promoure la força i la perseverança.
En general, també es creu que aquesta pedra contribueix al desenvolupament de la resistència física i mental. Realment, diferents cultures, en passar els anys, han atribuït a l’ònix aquestes propietats que es van estendre de generació en generació i és per això que l’ònix es considera una pedra espiritual molt popular.
Emocionalment, en moments d’angoixa i d’estrès, l’ònix ajuda a prendre les millors decisions i les més importants.
De la mateixa manera, promou la prudència fent que les persones assoleixin més fàcilment els seus objectius.
Per a aquells que busquen complir les seves metes personals de manera correcta, en general veuen aquesta pedra com un amulet.
 
 
L’ònix és molt utilitzat en decoracions interiors, especialment en ambients en què es vulgui transmetre una imatge de luxe.
Està de moda amb els colors que semblen tenir més demanda actualment, que són els de tonalitats “mel”, és a dir, els taronges i grocs, perquè són colors que, en retroil·luminar-los (la translucidesa és una de les característiques més peculiars de l’ònix), causen un gran impacte visual. També són molt populars els ònixs de color blanc, sobretot els que tenen incrustacions daurades, com l’ònix blanc iranià.
CURIOSITAT
Diu una llegenda que aquesta pedra va ser creada quan la deessa Venus dormia i Cupido li va tallar les ungles, de manera que es van escampar per terra. Es diu que les parts d’un ésser diví no moren i posteriorment aquestes ungles es van transformar en pedres precioses i van ser anomenades ònix.
 
A la Grècia antiga les calcedònies de qualsevol color eren anomenades ònix, des de la blanca, passant per les marrons i fins a les negres. Després, els romans van ser els que van anomenar ònix únicament les calcedònies marró fosc i negre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí