La flor que mira al sol

0
57

Els gira-sols són coneguts com les flors de l’estiu i, a més, són unes de les plantes més populars per decorar els espais interiors durant la temporada

Entre les plantes més populars en la història hi ha els gira-sols, gràcies a la seva bellesa física i, és clar, al seu color groc vibrant, sense oblidar-nos de la seva gran mida. A més, aquestes flors també són unes de les favorites per a gerros, testos i fins i tot estampats o pintures.

El gira-sol és una de les plantes amb flor més populars actualment. Aquesta planta és originària d’Amèrica, específicament del centre i el nord del continent, i Mèxic n’és el principal productor. Els gira-sols també són unes de les més cultivades per al sector de l’alimentació.

La característica més important i per la qual aquestes flors reben el nom, és la capacitat per seguir la ruta del sol, ja que giren a la recerca de la llum solar. El gira-sol té la capacitat de moure’s i orientar les fulles, les tiges i les flors cap al sol de manera natural i això es coneix com a heliotropisme. Els gira-sols busquen en tot moment la llum solar, per la qual cosa poden arribar a torçar-se i moure’s fins que rebin la llum que necessiten.

Una dada curiosa d’aquestes flors és que els gira-sols són molt ordenats i organitzats i es creu que tenen una conducta d’autoorganització.

El gira-sol és una planta que presenta una tija recta i gruixuda, i la flor es conforma d’un centre de color cafè i uns pètals grocs bonics que l’envolten. Les fulles són amples, ovals, oposades i estan recobertes amb una mena de pèl que pot ser aspre al tacte. El creixement i la collita d’aquesta flor és anual, cosa que significa que germina, floreix i mor durant un any. La millor part d’aquestes flors increïbles és que són capaces de créixer fins a tres metres d’alçada si es donen les condicions adequades de cultiu.

Perquè un gira-sol es desenvolupi correctament i creixi en tota la seva esplendor, hi ha diversos factors que cal tenir en compte. El primer és que els gira-sols floreixen a l’estiu. La ubicació d’aquesta planta és extremament important, ja que encara que sigui una mica obvi, no pot florir a l’ombra, per això és la vegetació ideal per a les zones assolellades del jardí.

Els gira-sols necessiten molta llum solar per créixer i han d’estar plantats en àrees espaioses per poder créixer tant com puguin. A més, és molt important protegir el cultiu del vent i de les gelades.

El gira-sol no necessita grans quantitats d’aigua per sobreviure, per això és suficient regar-los només quan el substrat estigui completament sec, ja que les seves arrels profundes són capaces d’absorbir l’aigua que necessiten del subsòl. Si tens aquestes plantes en gerro, assegura’t de canviar l’aigua constantment, ja que les tiges es poden oxidar i duraran menys temps.
El gira-sol és conegut per preferir sòls profunds i rics en nutrients, per això el terreny ha de ser molt fèrtil i la terra on es planta ha de drenar molt bé l’aigua. En general, es recomana plantar-los al lloc definitiu un cop ha acabat l’estiu. Els mesos més adequats són entre la tardor-primavera.

Els gira-sols són reconeguts com a símbol del sol i simbolitzen l’amor i l’admiració. També es creu que són símbols de la felicitat, la vitalitat, el positivisme i l’energia. A més, els gira-sols són plantes tan importants que fins i tot han inspirat artistes com Van Gogh, gràcies als seus colors increïbles i a la bonica natura.

Així que pots regalar un gira-sol a la teva parella, als teus pares, o bé autoregalar-te una llavor per cultivar-los i donar-li vida a casa teva.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí