Jaspi

0
25

El jaspi és una varietat de quars, o millor dit, calcedònia, microcristal·lí, més dens. Pertany al grup dels òxids, amb fórmula SiO2. El jaspi és de procedència volcànica i deu el seu color a les múltiples inclusions que s’han dipositat durant el seu creixement. Un cop polit, podem apreciar-hi una gran varietat de detalls com vetes, cercles, barreja de colors, etc., que fan del jaspi un bell mineral. Els usos principals del jaspi són, bàsicament, decoració i joieria.

Els principals jaciments de jaspi els trobem al Brasil, a l’Argentina, a Madagascar, a l’Àfrica en general i, pràcticament, a tot el planeta.

A la prehistòria, aquesta pedra s’utilitzava per fabricar eines. A França i amb aquesta finalitat, es pot trobar el jaspi de Bretanya o el jaspi de Fontmaure. A l’edat mitjana, molts cristians anomenaven la pedra jaspi vermell “pedra dels màrtirs” i la utilitzaven per dramatitzar la crucifixió. A més, aquesta pedra s’ha fet servir molt per al disseny de copes, la decoració d’edificis religiosos i altres ornaments religiosos.

Els colors en què es presenta la pedra jaspi pot variar entre vermell, groc, verd, negre, marró i molts més, però el més comú és el del jaspi vermell.

El nom d’aquesta pedra prové de jaspis, que significa ‘pedra tacada’, però, com que el color vermell és el més comú entre els jaspis, generalment se l’associa amb la vitalitat, l’amor, l’atracció, la força i la valentia, que pot ser un gran detall per a les persones a qui els agrada aquest color.

S’associa amb la força i la vitalitat que pot aportar cap al cos, degut a la seva duresa i als seus colors vermells enigmàtics.

També moltes persones que creuen en els seus poders energètics diuen que aquesta pedra funciona com a protectora de les energies negatives que provenen des d’altres persones, per la qual cosa és bo fer-lo servir com a braçalet o algun tipus de penjoll i arracades tallades.

En litoteràpia, la pedra jaspi és coneguda pels seus poders. Estaria dotada de poders màgics i, perquè actuessin, hauríem de portar constantment el jaspi a sobre per equilibrar el dolor, desenvolupar la nostra autoestima i desenvolupar-nos internament, posicionar-nos i adoptar un lloc respecte dels altres, encara que només sigui a través de la comunicació. La pedra jaspi es pot portar amb un penjoll jaspi vermell, o amb perles que estan en contacte directe amb la pell, en particular un collaret jaspi paisatge o un braçalet jaspi vermell. El jaspi permet treballar segons els diferents colors que ofereix i es connecta directament als colors dels txakres. La simbologia de la pedra és el part com a principi femení lunar i les tradicions afavoreixen l’obstetrícia i la ginecologia.

CURIOSITATS

-El jaspi paisatge: ajuda a meditar i desenvolupar la creativitat. -El jaspi verd: ofereix harmonia i equilibri a qui el porta.

-Pedra de sang: ajuda a alleujar els dolors del cor i a superar les passions.

-El jaspi vermell: té una energia important, especialment en la sexualitat femenina (alleugeriment del dolor, estimulació d’òrgans).

-Jaspi Brecciano: permet que el trànsit funcioni millor actuant directament sobre el fetge, el pàncrees, la melsa i l’estómac. També pot ser usat per persones propenses a patir crisis nervioses.

-Jaspi groc: actua sobre el pàncrees i el fetge, com el jaspi vermell, i també actua sobre el tracte urinari.

-Jaspi dàlmata: ajuda a superar les dificultats viscudes durant la infància.

-Jaspi lleopard: ajuda a purificar el fetge, els ronyons i el sistema digestiu.

-Jaspi Mookaite: ajuda a regular la circulació sanguínia, alhora que afavoreix la producció de glòbuls blancs i vermells, i estimula així el sistema immunitari.

-Jaspi oceànic: ajuda a recuperar la capacitat d’aportar suavitat, calma i apaivagament al cor.

-Jaspi orbicular: aporta calma i serenitat, ideal per reconnectar amb l’interior.

-Jaspi policromat: és un aliat excel·lent contra la fatiga de les tasques repetitives i contra el cansament.

-Jaspi negre: comunament anomenat lídies, el jaspi negre és una pedra molt protectora.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí