Els més petits ja tenen el seu lloc a la FUB

0
77

UManresa, el campus Manresa de la UVic-UCC, ja ha inaugurat oficialment el nou edifici FUB4 – UEducació, el cinquè del campus universitari.

L’edifici FUB4 – UEducació és el cinquè del campus universitari manresà i des del mes d’abril ja concentra tota l’activitat i els serveis de l’àmbit de l’educació. A banda de ser un equipament específicament pensat per donar resposta a les necessitats formatives i als serveis especialitzats en educació que ofereix UManresa, la nova construcció allotjarà una iniciativa pionera en l’àmbit universitari del país: una llar d’infants, la Upetita, que començarà a funcionar el proper curs i que serà la primera vinculada a uns estudis de grau de Mestre en Educació Infantil i a un CFGS en Educació Infantil.

La directora del grau en Mestre d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira, ha destacat aspectes que aporta l’edifici. “En primer lloc, connectar estudiantat i docents de grau i cicle, connectar-los amb l’activitat del Lab i la Upetita i connectar el professorat. En segon lloc, posem en relleu que està adaptat a les necessitats presents, però preparat per a les que puguin sorgir en el futur. El tercer dels aspectes que destaquem és l’estètica de l’edifici, amb un color que identifica l’activitat d’educació, clar, ampli i transparent”. Per a Pedreira, una altra contribució de l’edifici és que “visibilitzarà tots els serveis d’educació de la Universitat”. Finalment destaca que “permet ampliar l’aposta per l’educació amb el centre de documentació de literatura infantil i juvenil Josep Maria Aloy, amb més espais i propostes de ciència i experimentació i amb una llar d’infants pròpia”. Afegeix que “disposar del Lab i de la Upetita afavorirà la recerca i la investigació dels docents i impulsarà el potencial creatiu de les estudiants”. Al mateix temps, per a la Universitat, “tenir infants a prop ens evita quedar atrapats en el metavers teòric, elucubrant al marge de la realitat i ajuda a construir pràctiques coherents amb la teoria que aporta la recerca”. El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, destaca que la inauguració del nou edifici coincideixi en el temps amb “un moment dolç” per a la Universitat per la commemoració del 25è aniversari de la institució i pel creixement “que experimenta en espais, activitat, especialització i en impacte cap a la societat i el territori”.

Per la seva banda, l’alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages, Marc Aloy, qualifica el nou edifici com “una joia única i nova, pensada per a les persones que l’han d’utilitzar per transmetre coneixement”. Segons Aloy, “el nou edifici forma part d’un dels grans tresors de la ciutat, la Universitat”.

L’edifici acull des del mes d’abril tots els usos vinculats a la docència, tant la relacionada amb el grau de Mestre d’Educació Infantil com la del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil,
la de màsters i postgraus de l’àmbit pedagògic i la vinculada a la recerca i la innovació educatives.

La construcció disposa de tota una planta sencera dedicada als espais d’experimentació i ciència, els Labs, pensats per a la promoció de l’educació científica a les primeres edats. El nou edifici ha permès que les propostes, que fins ara s’adreçaven a infants fins als sis anys, puguin créixer i oferir-ne de noves adreçades a nens i nenes fins als vuit anys. A més, a la llar d’infants, s’hi ubicarà també un espai de promoció de la ciència pensat exclusivament per a l’etapa de 0 a 3 anys. L’edifici FUB4 serà també la seu de les activitats del Centre d’Innovació i Formació Educativa (CIFE), dedicat a la formació permanent de docents de totes les etapes educatives. La planta baixa disposarà també d’un espai de documentació que recollirà els més de 8.000 volums de literatura infantil i juvenil que la família de Josep Maria Aloy ha cedit a la Universitat amb l’objectiu de posar-los a l’abast de tothom.

El nou edifici està format per una planta baixa i dos pisos. La seva construcció s’ha fet amb el sistema constructiu modular, que ha anat a càrrec de l’empresa bagenca Compact Habit. La construcció, de 2.300 metres quadrats, s’ubica a l’espai que fins ara ocupava el pàrquing de la Clínica Universitària. Ha suposat una inversió de 3,95 milions d’euros.
La construcció del nou edifici s’emmarca en la voluntat de la Universitat de donar el màxim de visibilitat a les tres àrees d’expertesa de la institució: salut, empresa i educació. Això ja s’havia aconseguit en l’àmbit de les ciències de la salut amb la posada en funcionament de la Clínica Universitària. Ara, amb la construcció de la FUB4 – Ueducació, s’aconseguirà visualitzar més tot el treball que es fa en l’àmbit de l’educació. El mateix succeirà amb l’àrea d’empresa, que disposarà d’un edifici propi a la FUB2.

En aquests moments s’està treballant en l’adequació dels diferents espais d’aquest edifici per adaptar-los al nou model innovador que ja s’està implantant aquest curs i que s’acabarà de completar a partir del proper. Com a novetat, els estudis d’empresa incorporaran un nou cicle formatiu de grau superior especialitzat en comerç internacional i en el desenvolupament de
comerç electrònic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí