CUINA KM 0

0
47

A quants restaurants trobem allò del menú normal i el menú infantil? Un àpat que habitualment és amb pollastre, llom arrebossat, canelons o espaguetis. I creiem que els nens i nenes del nostre país han de conèixer la gran riquesa gastronòmica de què disposem a Catalunya. Des de petits, als menjadors escolars creiem que cal educar-los a saber què és el seitó, què és l’albergínia blanca i el tomàquet del Bages. I per això cal edificar una cultura gastronòmica que fins fa ben poc les escoles no tenien.

I estem contents de constatar que hi ha centres escolars que ja ho han entès. Des del professorat, la direcció, les AFA… han vist la necessitat de mostrar aquests meravellosos productes sortits dels nostres pagesos, dels nostres ramaders, dels nostres pescadors, dels nostres apicultors i que conformen el sector primari tan necessari i sense el qual no podem viure.

El programa de televisió “Bo, sa, d’aquí”, de Canal Taronja, us ho mostra i demostra, i estem contents quan un nen de 6 anys arriba a casa i diu que ha menjat peix fresc de llotja i enciams de l’hort del costat del col·legi. La iniciativa que ha arribat des de l’any passat a la Generalitat promou el producte de proximitat i som en un país, Catalunya, on el podem lluir i degustar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí