Alegria, és Festa Major!

0
71

Pobles i ciutats tornen a agafar múscul i, des de primers d’estiu, alguns abans, com Balsareny, ja tornen a la normalitat i celebren tots o gairebé tots els actes de la festa més gran d’una localitat. Ja sabeu que la majoria tenen un origen religiós i commemoren el Sant Patró.

A Manresa, en tenim tres, sant Maurici, santa Agnès i sant Fruitós, les restes dels quals podem trobar a la Basílica de la Seu de Manresa. Ja sabeu allò de: “Manresans: lladres, pillos i gormands, que heu robat els cossos sants”.

I se’ns fa estrany, qui ho havia de dir! Quan ens expliquen que es farà el castell de focs al Parc de l’Agulla per la Festa Major de Manresa ens il·lusiona com si mai ho haguéssim viscut. És curiós com ens acostumem a tot i pensem que el malson de la covid ja ha passat. I no és el cas. No vull ser ocell de mal auguri, però és que el que no volem és tornar a viure tardors i hiverns com els passats.

Pensar que jo volia ser un oracle i havia dit el març de 2020 que… “tranquils, per la revetlla de Sant Joan podrem celebrar-ho!”. Ves per on ens hem plantat a l’estiu de dos anys després i en tenim tantes ganes com quan d’adolescents ens deixaven anar a la nostra primera festa solets. Per això, aquest any a Manresa i arreu: la volem fer grossa!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí