27 °C? 19 °C?

0
55

Tenir estius més llargs, més càlids, ens sembla normal. Però el gran dubte i el que genera grans debats a les oficines, llars i escoles és la pregunta del milió: a partir de quants graus fa calor? Per respondre aquesta pregunta mil·lenària hauríem d’analitzar diversos factors com que el cos humà és a 37 graus de temperatura de mitjana. Científicament, “calor” és a partir dels
27 graus, però depèn d’on visquis. Els nois, en general, són més calorosos i les noies ni més ni menys. El rècord de temperatura més alta a la Terra es va registrar el 10 de juliol de 1913, a la coneguda com a Vall de la Mort, situada a Califòrnia (Estats units), on es van assolir els 56,7 °C.

Perquè un mesurament de temperatura sigui oficial s’ha de fer a l’aire, a 1,5 metres del terra i en un espai protegit de la llum directa del sol. Per aquest motiu, els termòmetres que veiem a les places i als carrers solen donar dades molt altes respecte a la realitat.

Ara, tenim l’obligació marcada pel Govern espanyol de tenir els locals a 27 °C a l’estiu i a l’hivern, a 19 °C. Anar a El Corte Inglés ja no és el que era, perquè hi passes calor i quan vas al restaurant, després de l’arròs, els ventalls van a tot drap. Què passarà al gener? Hi haurà neu als carrers i a dins del bar haurem d’estar amb anorac? En fi, despropòsits a dojo que no acabem d’entendre, però tot sigui pel bé del planeta!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí