Cuinar contra la calor

0
32

Per fer front a les altes temperatures de l’estiu, que comença aquest 21 de juny, és molt important mantenir-nos hidratats al llarg del dia, i les cremes fredes poden ser un bon aliat. Són ideals per refrescar-nos i ens permeten incloure una gran varietat de verdures, hortalisses i també fruita, que aporten vitamines, minerals i antioxidants.

Cal elaborar-les amb fruita i verdura de collita pròpia, fresca i de temporada utilitzant vegetals i fruites dels nostres camps per preparar els millors gaspatxos i sopes.

S’ elaboren artesanalment i treballant amb petits volums de sopa i amb marmites obertes per anar modificant i rectificant el sabor de la crema.

Les sopes fredes són riques en fibra: les fruites i les verdures són font de fibra, que t’ajuden a regular el trànsit intestinal, la microbiota i ajuden a combatre l’estrenyiment.

Font de potassi: sabies que totes les fruites i verdures són riques en potassi? Aquest mineral és imprescindible per regenerar els músculs, així que les sopes fredes són ideals per als esportistes.

Superhidratants: a l’estiu, suem més de l’habitual, per aquest motiu, les sopes fredes i els gaspatxos són ideals per recuperar-se i hidratar-se.

Has de saber que les sopes fredes no només són bones com a entrant per dinar o sopar, sinó que també pots optar per prendre-te-les a mig matí o per esmorzar, especialment les que incorporen alguna fruita.

De totes maneres, si les esculls com a entrant, l’ideal perquè sigui un plat complet és que les acompanyis de segon amb un peix o carn i una mica d’arròs o patata. Una idea és combinar un gaspatxo amb un peix a la planxa i arròs integral o una vichyssoise freda amb un pit de pollastre i un parell de patates al forn. De postres, pots optar per una peça de fruita o un iogurt. També pot ser un entrant com el que et proposem després d’una revetlla de Sant Joan per a un àpat diürètic i que netegi l’organisme.

RECEPTA

Sopa verda miraculosa

Ingredients (per a 3-4 racions)

  • 3 culleres soperes d’oli de coco
  • 3 escalunyes a rodanxes
  • 1 tros d’api
  • 1 l de brou de verdures
  • 500 g de pèsols congelats
  • 300 g d’espinacs
  • ½ cullereta de gingebre ratllat
  • 1 gra d’all picat
  • 4 o 5 fulles de menta
  • 4 o 5 fulles d’alfàbrega
  • oli d’oliva verge extra
  • sal marina i pebre
  • xips de coco
  • 150 g de quinoa (opcional)

Elaboració

Cuina la quinoa i reserva-la (opcional si vols una aportació extra de proteïna).

Salta en l’oli de coco les escalunyes i l’api tallat, afegeix-hi sal i pebre i cuina-ho tot fins que s’estovin.

Afegeix-hi el brou de verdures i porta’l a ebullició. Afegeix-hi els pèsols, els espinacs, el gingebre, l’all i cuina-ho a foc lent durant uns cinc minuts.

Retira-ho del foc abans d’afegir-hi la menta i l’alfàbrega i un rajolí d’oli d’oliva.

Passa per la batedora fins a trobar la textura que més t’agradi. Afegeix-hi la quinoa abans de triturar-ho o posa-l’hi per sobre després i decora el plat amb xips de coco torrat (a la paella sense oli fins que agafin color marró, però amb molt de compte que no es cremin).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí