30 DE NOVEMBRE, ANDREU

0
63

El nom Andreu significa “el que és fort i valent”. També es pot traduir com “l’home viril” o “aquell que posseeix la força”. Andreu és un nom que té un origen grec. És un home amable, responsable i disposat a assumir els reptes que es presentin. Té una gran creativitat i un do de lideratge innat. També és observador i li agrada tenir una perspectiva clara del que vol a la vida.

En l’àmbit laboral, és possible que es decanti per les arts i la literatura. Igualment, és molt proactiu, per la qual cosa sempre estarà participant en diferents activitats. Els que es diuen Andreu són metòdics i organitzats, per la qual cosa solen col·locar-los al capdavant dels projectes perquè els resultats siguin els millors.
En l’amor és encantador i romàntic, cosa que fa que moltes persones s’hi sentin atretes. A més, també és detallista i li agrada mantenir viva la relació.
És normal que Andreu vulgui tenir fills i una família pròpia, però no és de les persones que tenen molts amics, ja que li costa una mica socialitzar. Tot i així, un cop s’obre i el coneixen, és un home atractiu i encantador.
Entre els famosos que porten aquest nom destaquem Andrés Pajares, reconegut director, actor i guionista de cinema i televisió, o Andrea Bocelli, músic, cantant d’òpera i compositor italià que ha guanyat premis internacionals.
El santoral catòlic assenyala el 30 de novembre com el dia d’Andreu en homenatge a l’apòstol sant Andreu. 
La popularitat del nom d’Andreu és molt elevada al nostre país. Hi ha uns 114.762 homes que porten aquest apel·latiu. 
 

ON SE’N POT VEURE LA IMATGE

Situat a la serra de Capela, molt a prop de la localitat de Cedeira, trobem aquest preciós poble que, tot i tenir molt pocs habitants, té un dels tresors més visitats de Galícia, el santuari de Santo André de Teixido. És el segon santuari més important de Galícia, després de Santiago de Compostel·la.
 
CURIOSITAT
“A San Andrés de Teixido vai de morto o que non foi de vivo”
La llegenda explica que l’apòstol sant Andreu es va aixecar un matí amb una tristesa enorme perquè el seu temple estava en un lloc tan amagat que no atreia els pelegrins, que preferien anar a visitar el temple de l’apòstol sant Jaume. Sant Andreu vagava pels camins ple de tristesa i va ser aquí on se li va aparèixer Déu i li va preguntar què li passava. Déu es va assabentar del problema de la seva tristesa i li va fer una promesa: “Prometo que ningú entrarà al Regne del cel sense haver-te visitat abans. Si no ho fa de viu, ho farà de mort”.
 
“La font dels tres brolladors”
És una font on es demanen desitjos al sant. Primer cal demanar el desig. Segon beure aigua dels tres brolladors de la font. I finalment llançar-hi una molla de pa.
Si la molla flota, el sant et concedirà el desig; si per contra s’enfonsa, aquest desig mai no s’arribarà a complir.
 
HERBA DE NAMORAR Y XUNCOS DE BEN PARIR
Als voltants de San Andrés de Teixido tenim la sort de trobar dues plantes màgiques, per aquest motiu moltes persones s’hi dirigeixen per trobar l’amor, quedar-se embarassades o tenir un bon part.
El 30 de novembre, que és la festivitat de sant Andreu, hi ha una eucaristia al santuari de San Andrés de Teixido on es treu l’apòstol en processó acompanyat de música originària.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí