L’oficina Acelera Pyme d’Eurecat apropa a les pimes del Bages serveis gratuïts per a la seva transformació digital

0
242
pymes del Bages

L’oficina Acelera Pyme d’Eurecat s’ha presentat a Manresa com a punt de referència en l’àmbit de la transformació digital de les petites i mitjanes empreses del territori per contribuir a impulsar les TIC en sectors rellevants per a l’economia com l’industrial, el comercial, l’alimentari i el turístic.

En concret, aquesta iniciativa “comença la seva activitat aquí, a Manresa, amb la vocació d’acompanyar les pimes del nostre territori en la seva transformació digital, des de l’expertesa d’Eurecat en l’àmbit digital i en la integració multitecnològica, i en sinergia amb altres iniciatives complementàries del territori”, destaca el gerent territorial d’Eurecat Manresa, Juanjo Martín.

El projecte posa a l’abast de les pimes una xarxa d’experts “per analitzar i conèixer les necessitats tecnològiques de les empreses i dels sectors en els quals operen i poder-los acostar solucions específiques orientades a incrementar-ne la competitivitat”, afegeix el director del Departament de Consultoria d’Eurecat, Roger Font.

Els serveis que ofereix l’oficina Acelera Pyme, que són gratuïts, van des de la vigilància tecnològica fins a la primera orientació de necessitats per a les empreses interessades i la diagnosi general de digitalització per identificar possibles millores en l’àmbit de les tecnologies. Es preveu que l’oficina atengui un mínim de 1.000 empreses en els propers dos anys.

Com a oficina Acelera Pyme, Eurecat organitzarà a tot Catalunya vuit jornades dissenyades per a pimes en funció del sector d’activitat, perfil del públic d’interès i el grau d’especialització, de temàtiques relacionades amb la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la robòtica i la internet de les coses (IoT), entre d’altres.

Les oficines Acelera Pyme posades en marxa en el conjunt de l’Estat per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, tenen un pressupost global de 8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà 6,3 i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc de el Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya FEDER 2014-2020 (POPE) sota el lema “Una manera de fer Europa”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí