L’eficiència en la gestió d’hospitals i centres de salut. Montse Bresolí, responsable de Desenvolupament de la Divisió Hospitalària

0
120

La nostra societat viu immersa en una crisi sanitària global, que en els darrers mesos s’ha vist agreujada per la variant òmicron i la sisena onada de la pandèmia. Als enormes desafiaments que el sistema sanitari ha hagut de fer front durant tot aquest temps, se li suma ara la facilitat i rapidesa més gran de propagació que caracteritzen aquesta nova variant.

En aquest context de pressió titànica a què es veu sotmès el personal sanitari de sanitat pública i privada, és important assegurar el funcionament òptim dels nostres hospitals i centres de salut. Veolia és una de les empreses que col·laboren dia a dia per assolir aquest objectiu treballant per garantir la seguretat i el confort dels treballadors i pacients dels hospitals i gestionant els recursos per mantenir l’equilibri econòmic necessari.

Tres pilars per a la sanitat: qualitat, seguretat i eficiència

Els proveïdors d’atenció mèdica tenen en aquesta tasca grans desafiaments: equilibrar les necessitats actuals exigents per oferir la millor atenció mèdica, més encara en context de pandèmia; mantenir les estructures complexes i els edificis, i obtenir els millors resultats per als pacients. A Veolia, treballem aquests desafiaments en conjunt amb els centres mèdics i hospitals considerant tres pilars com a imprescindibles i irreemplaçables: la qualitat, la seguretat i l’eficiència.
Qualitat. Es tracta d’un requeriment irrenunciable a qualsevol centre sanitari, en què la salut del pacient és la raó de ser. Cal tenir especial cura en l’aparició i/o transmissió de patògens de naturalesa física, química o biològica. A Veolia, treballem per garantir la qualitat de l’aire, establint les mesures necessàries que cal fer en qualsevol sistema de climatització i ventilació mitjançant el seguiment de dades en temps real (sondes de COx/NOx) o intervenint de manera puntual en el cas de detectar desviacions, amb inspeccions de qualitat d’aire ambiental.

Les xarxes de conductes de ventilació o climatització poden ser focus de proliferació d’organismes infecciosos. És per això que és clau assegurar el manteniment preventiu i legal de les instal·lacions de climatització. A Veolia dediquem la màxima atenció a les instal·lacions sanitàries, revisant-les periòdicament, optimitzant-ne el funcionament i mantenint-les d’una manera òptima. Així mateix, formem i sensibilitzem tant els equips de manteniment com el personal sanitari perquè la salut és cosa de tots.

Seguretat. El rigor en el compliment normatiu i el coneixement de les instal·lacions dels centres sanitaris permet abordar amb seguretat qualsevol desafiament tècnic. Una interrupció de qualsevol subministrament (aigua, gas o electricitat) pot tenir un impacte crític per al pacient. És per això que aquestes instal·lacions requereixen una gestió de màxima fiabilitat. En aquest sentit, a Veolia, supervisem diàriament les instal·lacions crítiques amb tècnics qualificats i sistemes de control per assegurar també que el rendiment és òptim sempre en pro de l’equilibri econòmic.

Cal assegurar el subministrament ininterromput d’electricitat a les instal·lacions sanitàries, garantir qualitativament i quantitativament tant el subministrament d’aigua, com de calor o fred, entre d’altres.

Eficiència. Els hospitals i centres sanitaris són el segon consumidor d’energia més gran en edificis no residencials. En un moment en què els costos energètics creixen de manera exponencial, és vital trobar l’equilibri just que permet mantenir la seguretat de les instal·lacions, el confort dels usuaris i l’eficiència energètica. Ajustar i controlar els costos de la instal·lació és clau, però en un context de crisi climàtica també cal començar a donar importància a la generació d’energia mitjançant fonts renovables.

Al grup Veolia ens sentim orgullosos de poder dir que col·laborem amb més de 500 centres sanitaris en la gestió dels serveis tècnics no assistencials, dels quals més de 90 són hospitals. Ara, més que mai, mostrem el nostre compromís i el nostre acompanyament a un sector exigent, que seguirà evolucionant en termes d’infraestructures, necessitats i consciència social i mediambiental, oferint-li un servei fiable, de qualitat i adaptat als seus reptes de futur.

Per a més informació www.veolia.es

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí