L’alimentació a les escoles quilòmetre zero arriba a Canal Taronja TV

0
84

A partir de l’11 de novembre, a les 20.30 hores, Canal Taronja TV estrena el programa ‘Bo, sa, d’aquí’.

Aquest és un projecte que porta un equip de televisió a visitar escoles del territori català per saber quins nens i nenes reben una alimentació amb productes quilòmetre zero. Aquestes escoles són premiades i reben el certificat de qualitat i la visita de l’alcalde del seu municipi i d’un cantant del panorama artístic català que, en horari de menjador, comparteix amb ells taula i també explica les seves experiències en el món de la música. Intèrprets com Suu, Mariona, Els Catarres, Lildami, Buhos són convidats a compartir aquests minuts del dia apropant artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes KM 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat.

L’objectiu és fer difusió dels menjadors escolars que treballen amb productors i comercialitzadors del país i tenen com a missió fer arribar els aliments de proximitat dels nostres camps i de la nostra mar als menjadors de les escoles de Catalunya. Els millors músics joves de Catalunya seran ambaixadors d’aquest model de proximitat on la qualitat sempre va per davant del preu.

A més, en el programa “Bo, sa, d’aquí”, les periodistes Brigittes Barea i Gemma Aleman conversen amb els infants, també amb els directors de les escoles, les empreses de càtering i amb els cuiners dels centres.

Però hi ha un inici molt especial als llocs on neix tot. Des de l’hort on es conreen els enciams fins al camp on trobem les fruites de temporada, les dones pageses que ens expliquen el seu dia a dia, els pescadors mostraran com és la pesca a la Mediterrània, les granges on trobem les vaques que ens donen llet i productes lactis o els apicultors, que ens expliquen com fabriquen la mel.

Aquestes experiències són mostrades als infants perquè sàpiguen què és el que mengen en els àpats escolars.

I també es visitaran els mercats municipals on trobarem les parades i els paradistes amb els productes del dia i de casa nostra amb denominació d’origen català.

“Bo, sa, d’aquí” arriba a les televisions locals de Catalunya (TDI) a partir de l’11 de novembre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí