TV Berguedà celebra 30 anys amb una Gala en directe des del teatre de Berga

0
134
TV Berguedà gala 30 anys

El teatre municipal de Berga va acollir el passat 9 d’octubre l’acte de celebració dels trenta anys de la Televisió del Berguedà, que va néixer l’any 1991, i que arriba als nostres dies amb bona salut, i aconseguint ser el mitjà referent de la comarca.

La gala es va celebrar al Teatre Municipal de la ciutat amb un gran nombre de convidats, a més de les autoritats polítiques de la comarca.

Amb la nova versió d’una sintonia feta per Xavier Escobet l’any 1991, s’iniciava la Gala dels Trenta de la Televisió del Berguedà interpretada per un grup berguedà. Amics, televidents, coneguts, col·laboradors, treballadors i món polític i social de la Catalunya Central van reunir-se en aquest acte de celebració entranyable, conduït per Eric Calderer i Alba Sanclimens.

Es va parlar dels inicis, l’any 1991, amb una càmera i un vídeo, dels problemes de gestió, de les solucions imaginatives i, per exemple, de les primeres emissions de la Patum, llavors i també ara molt valorades per tota la població.
La part d’humor que no pot faltar en una gala la van donar el Mingo i el Rosendo, dos avis que en el seu dia van tenir un programa de molt èxit al canal i que van tornar amb força, fins i tot cantant una cançó.
Joana Vallès, la cap de programes de la Xarxa, entre altres polítics locals i comarcals, va sortir a l’escenari i va dir que aquesta televisió transmet ganes i joventut en tot el que fa, i això es contagia. També va valorar “la important tasca que es fa des de la televisió de proximitat, la que els ciutadans cada dia tenen a casa i que es volen mirar, precisament per això, perquè hi surt gent de casa i es parla del que preocupa a la ciutat i a la comarca. La comunicació local és una part de la nostra essència com a persones”.
Manel Medina i Ferran Debant, els dos impulsors de la Televisió del Berguedà, van tancar l’acte, que també es va poder veure en directe, amb èxit notable d’audiència i a les televisions de Canal Taronja Bages, Berguedà, Solsonès, Anoia, Osona i Moianès i a la Televisió de Sabadell-Vallès.

Tant Medina com Debant van coincidir en la importància de mantenir obert aquest canal televisiu pel que implica d’estar dins la societat de la comarca sent-ne el portaveu. Debant va destacar que “quan hi va haver problemes seriosos i pensàvem que la Televisió del Berguedà desapareixeria es van posar tots els mitjans tècnics, logístics i econòmics perquè això no passés”.

També van ser presents a la Gala dels Trenta la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit, que va parlar de la importància dels mitjans de comunicació i va dir que els de proximitat encara eren més vitals per a la població, perquè coneguessin tot allò que es fa a casa. I l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, no va deixar escapar l’oportunitat per felicitar la televisió, com un mitjà que es fa portaveu de tot allò que és noticia, sigui bo o no tan bo. Un record d’alguns d’aquells que han format part de la gran família de Televisió del Berguedà en format vídeo i un videoclip amb tots els qui han estat treballant en aquesta televisió davant les càmeres va completar la Gala dels Trenta de Televisió del Berguedà

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí